Every Color is Green

Facand parte din cea mai mare companie de vopsele, in cadrul Diviziei de vopsea pulbere AkzoNobel, suntem mandri de angajamentul nostru pentru produse si tehnologii sustenabile si prietenoase cu mediul. Este un angajament important si obiectivul nostru este de a ramane in Top 3 in cadrul Indexului de Sustenabilitate Dow Jones.  

Ce reprezinta  Every Color is Green?

Incalzire globala. Resurse . Daune aduse mediului. Acestea sunt realitatile dure ale secolului 21.

Companiile din ziua de azi sunt hotarate sa isi reduca amprenta de carbon lasata asupra mediului. Cum majoritatea directivelor guvernamentale legate de acest subiect sunt foarte stricte, se pune o mai mare presiune de a deveni cat mai sustenabili. A folosi vopsea pulbere este o modalitate de a deveni mai sustenabili. .

Avem un istoric lung de a elimina substantele toxice din vopselele noastre pulbere. De cele mai multe ori am fost printre primii care au luat initiativa in astfel de cazuri in timp ce altii ne-au urmat.

Nu sunt folositi pigmenti de plumb toxici in vopselele noastre. Si suntem lider mondial in ceea ce priveste produsele fara TGIC. (Ttriglycidyl Isocyanurate este un aditiv utilizat ca agent de intarire în acoperiri pulbere din 1970).

Dar ce este atat de ecologic in vopseaua noastra pulbere?

Foarte simplu:

  • Nu sunt compusi organici volatili (VOC’s) in vopseaua pulbere Interpon.
  • Nu sunt metale grele toxice precum plumb sau crom (VI) in vopseaua pulbere Interpon.
  • Nu există aproape nici un deşeu atunci când sunt folosite vopsele pulbere Interpon . Orice pulverizare suplimentara care nu acopera produsul poate fi recuperata, reciclata si refolosita.
  • Vopseaua pulbere Interpon este durabila. Astfel se reduce nevoia de a inlocui un produs.
  • Multe din pulberile noastre au o amprenta asupra mediului inconjurator mult mai mica decat alte produse competitoare.

 

Fara VOCs, beneficii multiple

Vopseaua pulbere AkzoNobel au multe beneficii asupra mediului. Dar printre cele mai importante este statusul  lor de zero VOC.

O vopsea pulbere este compusa de materii prime la fel ca orice alta vopsea singura diferenta este ca nu contine solvent organic.  Asta inseamna ca in timpul aplicarii nu sunt emisi in atmosfera compusi organici volatili. Si cum nu este nevoie de solventi in vopseaua pulbere se reduce astfel riscul de incediu in timpul dopozitarii si manipularii.

Metoda unica folosita in vopsirea in camp electrostatic duce la acoperirea obiectului dintr-un singur strat; orice exces de praf, este colectat şi reutilizat. Procesul de vopsire in camp electrostatic duce la o buna utilizare a vopselei, deseuri sunt reduse la fel si costurile.